Saját, személyre szabott felhasználói felület, automatizált vásárlási folyamatok, gyors, kényelmes vásárlás.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 636 4393

Blog

Hogyan lehet egy egész települést megajándékozni?

2023.10.16 08:56
Hogyan lehet egy egész települést megajándékozni?

A mai blog posztnak az a célja, hogy az év végi ajándékozást többé ne teherként kelljen megélnie! Megmutatom Önnek, hogy hogyan érezheti magát, ha megfelelő módon kezeli az ajándékozás kérdését.

Az előző blog posztban az ajándékozás fontosságáról volt szó, illetve arról, hogy hogyan tudja elkerülni az ajándékozás körülményeiből adódó kellemetlen helyzeteket.

Ha nem olvasta az előző posztot, ide kattintva teheti meg!

Biztosan Önt is foglalkoztatja a kérdés, hogy: „Jó dolog az ajándékozás, de működhet nálam is?” 

Képzelje el, hogy valami olyannal tudja megajándékozni a munkatársait,

  • amivel azt az érzést kelti bennük, hogy Ön ismeri őket,
  • amivel feloldja a vírus helyzet feszültségeit,
  • amivel közelebb kerülnek Önhöz,
  • amivel motiválja a csapatot,
  • amivel növeli az elköteleződésüket.

Az elmúlt évek tapasztalatai és a partnereinkkel való beszélgetések segítettek abban, hogy megismerjük milyen problémák és gondolatok foglalkoztatják a közszféra dolgozóit. Így segítséget tudunk nyújtani Önnek, hogy ne kerüljön abba a helyzetbe, amelybe jó pár vezető, akiknek át kellett élnie az év végi ajándékozás nehézségeit és körülményeit.

Mutatok Önnek egy olyan esetet, ahol egy polgármester az önkormányzat dolgozóit és a hozzá kapcsolódó fontos partnerek mellett, a település minden lakóját is megajándékozta.

A következő interjú Regéc polgármesterével, Bakos Ferenccel készült. Bakos úr 2014 óta vezeti a falut, szívén viseli a regéciek mindennapjait és fontos neki a helység jó megítélése is. A beszélgetésből kiderül, hogy miért fontos neki, hogy a település lakóit is megajándékozza!

Kérem, mondjon egy pár szót magáról.

1993 óta vagyok munkakapcsolatban az önkormányzattal. Mielőtt az előző településvezető jelölt volna alpolgármesternek, falugondnokként láttam el számos feladatot. Ezt követően több cikluson keresztül alpolgármesterként tevékenykedtem a településen. 2014-ben gondoltam először arra, hogy elindulok a polgármesteri választásokon, majd ez a gondolat cselekedetté nőtte ki magát. Ebben a döntésben sokan támogattak. Ez a fajta erősítés 2019-ben sem hagyott alább, hiszen az akkori választáskor is én kaptam a megtiszteltetést a polgároktól.

Szívén viseli a település mindennapjait, ezt biztosan értékelik az emberek. Miért döntött úgy, hogy megajándékozza a lakosságot egy egyedi naptárral?

Úgy gondolom, hogy jó dolog, ha tudunk adni egy másik embernek. Mivel régóta működök Önökkel együtt ismerem a lehetőségeiket. Arra gondoltam, hogy egy egész települést megajándékozok és ezt meg is valósítottam a segítségükkel. Egyébként is szoktunk ajándékot osztani a karácsonyi ünnepségeinken, és úgy gondoltam, hogy ezt csak erősítheti egy egyedi határidőnapló, amin Regéc szépségeit tüntettük fel. Ez egy nagyon jó döntés volt, hiszen az emberek kifejezetten értékelték. A lakosság mellett a település szempontjából fontos személyeket is megajándékoztuk, így szélesebb körben is örömet tudtunk okozni. Igaz, volt már példa arra, hogy határidőnaplót ajándékoztunk, de arra gondoltam, hogy személyesebbé kell ezeket varázsolni. Az Önökkel való tervezési szakaszban ezt kiválóan le is tudtuk bonyolítani, ezért a végén egy olyan naplót kaptak az emberek, amin a grafikák Regéc látnivalóit, szépségeit mutatják. Így sikerült egyedi ajándékot adni.

Miért ajánlaná más településvezetőknek ezt az ajándékozási formát?

Azért, mert azt tapasztaltam, hogy szívesen fogadják az emberek ezt a gesztust, és azért, mert tulajdonképpen ez a tárgy a települést képviseli mindenhol. Összességében egy olyan érzelmi töltetet jelent, ami biztosan elnyeri az ajándékozottnak a tetszését. Mindenféleképpen ajánlanám, hiszen egy önkormányzat szempontjából fontos, hogy a partnerek és a lakosok lássák, hogy milyen is az adott település vezetősége és maga a hely. Emellett cégek vezetőinek is ajánlom, hiszen ugyanolyan módon lehet vele értéket közvetíteni. Mindenkinek ajánlom, hiszen egy jelentős ajándékot tud átadni, ami nem csak egy tárgy, hanem valami olyan, ami megérinti azt, akinek adják.

Mondhatjuk, hogy hiánypótló volt ez az ötlet?

Mindenképpen. Olyannyira, hogy már döntöttem arról, hogy ezt folytatjuk a jövőben is. Valami olyan született, ami eddig nem volt, és egy plusz érték jött létre.

Egy nagy beruházás zajlik a Regéci várnál, ez megjelenik a naptár dizájnelemein is. Miért volt fontos, hogy ezt megmutassák a naptáron is?

Regécen a vár egy nagyon fontos húzóerő és szerves részét képezi a mindennapjainknak. Hosszú ideje foglalkozunk a várral, és jelenleg is egy nagy beruházás zajlik. Ez a fejlesztés pedig a naptáron is helyet kap, hiszen nagy hiba lenne nem bemutatni. A legtöbb helyen igyekszünk promotálni a várat, hiszen gyakorlatilag a múltunkat, a történelmi és kulturális örökségünket próbáljuk gondozni és minél jobb állapotba hozni. Nagyon komolyan foglalkozunk ezzel a témával, ezért a naptáron és más termékeken is igyekszünk a várat megjeleníteni, bemutatni.

A regéciek inspiráló története mellett, előfordulhat hogy további kérdések merülnek fel Önben:

  • „Miért jó megajándékozni a kollégákat?”
    • Képzelje el, hogy hogyan érezhette magát az az önkormányzati dolgozó, vagy regéci lakos, akit egy karácsonyi csomaggal ajándékoznak meg.
  • „Vajon fog nekik tetszeni?”
    • Igen, mert az emberek szeretnek kapni. A kreatív ajándékok a törődést szimbolizálják!
  • “Az idei költségvetés nem teszi lehetővé a pénzügyi jutalmazást.”
    • Egy munkatárs pozitív gesztusként értékeli, ha a nehéz helyzetben a vezetőség legalább egy-egy apró figyelmességgel köszöni meg a munkáját. Ebben az esetben viszont fontos a személyre szóló egyedi, kreatív ajándék kiválasztása.

Remélem már foglalkoztatja a kérdés, vagy jobb esetben elkezdte beszerezni a megfelelő ajándékot munkatársainak. Bízom benne, hogy az idei év nehézségei ellenére tud forrást találni a kollégák jutalmazására. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy Ön és munkatársai motiváltabban kezdjék a 2021-es évet!

Következő alkalommal mutatok Önnek egy szuper eszközt arra, hogy hogyan tudja könnyen megoldani az év végi ajándékozás körülményeit!