Saját, személyre szabott felhasználói felület, automatizált vásárlási folyamatok, gyors, kényelmes vásárlás.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 636 4393

Blog

Lassan elfogy az idő

2023.10.24 11:06
Lassan elfogy az idő

Az utóbbi hetek közös munkái a partnerekkel arra ébresztettek rá, hogy a vezetők többsége extrém stresszes időszakként éli meg az ünnepek előtti időszakot. A munkatársak megjutalmazására szánt ajándékok kiválasztása bizony nem könnyű feladat. A mai levelem célja, hogy ötletet adjak ahhoz, hogy hogyan tudja könnyebben megoldani az ajándékozás körülményeit az év végi hajrában.

Az előző poszt abban próbált Önnek segíteni, hogy az év végi ajándékozást többé ne teherként kelljen megélnie. Ha mégis frusztráltnak érzi magát ettől, akkor ide kattintva olvassa el a korábbi tartalmat!

Az elmúlt hetek interjú készítései közben első kézből tapasztaltam meg, hogy milyen napi szintű problémákkal küzd egy döntéshozó. Remélem a regéci és a nyíregyházi példa meggyőzheti Önt arról, hogy lehet másképp is gondolkozni az ajándékozásról.

  • Jól tippelem, hogy Ön is úszik a feladatok tengerében?
  • Van Önnek ideje a kérdéssel valóban foglalkozni?
  • Biztosan a megfelelő ajándékot fogja kiválasztani?
  • Költséghatékonyan tudja beszerezni a tárgyakat?

    A következő interjú Dohanics Lászlóval, a 2019-ben az Év Múzeuma díjas Jósa András Múzeum Kállay Gyűjteményének vezetőjével készült. Dohanics úr bemutatja, hogy miért fontos szervezeti szinten foglalkozni a kollégák megajándékozásával. A beszélgetésből kiderül az is, hogy a vezetőség 2017 óta különösen nagy  figyelmet szentel ennek, és most már el sem tudják képzelni az év végét ajándékozás nélkül.

    Kérem, mutassa be az intézményt, ahol most vagyunk.

    Ez az épület a nyíregyházi Jósa András Múzeum egyik tagintézménye, a Kállay –gyűjtemény. A Jósa András Múzeumnak emellett még a Sóstói Múzeumfalu is társintézménye. A múzeumunk 2018-ban töltötte a 150. születésnapját, így egy nagyon patinás, régi múzeumról van szó. 2019-ben az Év Múzeuma díjban részesültünk, és gyönyörű kiállításokkal rukkoltunk elő ebben az időszakban. (Pl: Seuso, Munkácsy, Szinyei, és a Rippl-Rónai 160, hiszen 160 műalkotás lesz látható a Jósa András Múzeumban.)

    Mennyire volt korábban jellemző, hogy karácsony tájékán megajándékozzák egymást szervezeti szinten?

    Az ajándékozásra 2017 óta figyel oda az új vezetőség, azelőtt ez nem volt szokás. Egyik példája az ajándékozásnak 2020-ban volt, amikor is egy gyönyörű határidőnaplót kaptunk a vezetőségtől, melyet a jó kapcsolatápolás jegyében vehettünk át. Ez az ötlet mindenkinek nagyon tetszett, ezért minden közép, felső, és intézményvezetőnek rendeltünk határidőnaplót.

    Mi tetszett leginkább a naplóban?

    Maga a minősége az, ami megfogott bennünket. Önök egyedivé tették azzal, hogy a Jósa András Múzeum logója, az alapító portréja található rajta, így egy ritka kiadású határidőnaplóról beszélhetünk. Mi a Kállay-gyűjtemény részéről is gondolkodunk, hogy a Jósa András Múzeum vezetősége részére, és a Kállay-gyűjtemény tagjainak és munkatársainak is határidőnaplót ajándékozzunk. Természetesen az utóbbit egyedivé szeretnénk tenni azzal, hogy a gyűjteményre jellemző grafikákkal látjuk el.

    Milyennek ítéli a cégünkkel való együttműködést?

    Az elmúlt időszakban már partnerei voltunk a cégüknek és sokat hirdettünk. Ennek meg is éreztük a pozitív hatásait, és a vírushelyzet dacára is szeretnénk további együttműködésre törekedni. Jelenleg is havi kapcsolatban vagyok a cégük képviselőivel.

    Melyik szegmensnek és miért ajánlaná az ajándékozás ilyen formáját?

    A kulturális szférának mindenképpen ajánlanám, de szívesen és nyugodt szívvel tudnám ajánlani az önkormányzatok számára is. Úgy gondolom, hogy a határidőnapló kifejezetten exkluzív kiadvány, és lehet ajándék-, illetve munkaeszköz is.

    Mennyire volt hiánypótló Önöknél az ajándékozás?

    Korábban nem volt ilyen egyedi határidőnapló vagy naptár a birtokunkban, ezért a következő évben is szeretnénk a cégükkel együttműködni. Mindezt azért, hogy mind a Jósa András Múzeumot, mind pedig a Sóstói Múzeumfalut és a Kállay-gyűjteményt elláthassuk ezekkel az egyedi kiadványokkal.

    Az interjú alanyokkal folytatott beszélgetések közben rengeteg további kérdés merült föl a témával kapcsolatban:

    • „Milyen ajándékban lehet egyáltalán gondolkodni?”
      • Ügyfeleink szerint fontos, hogy az ajándéktárgy ne csak ajándék legyen, hanem egyben hasznos is.
    • „Mitől lesz egyedi egy ajándék?”
      • Ha az ajándéktárgyon a szervezet, vagy a település színei, logói vagy egyéb ismertetőjegyei szerepelnek, akkor már nem csak egy eszközt kap a megajándékozott, hanem egy üzenetet is közvetít számára.
    • „Hogyan lehet ezt költséghatékonyan megoldani?”
      • Ha nem akar hatalmas összegeket kifizetni, a titok csak annyi, hogy időben kell elkezdeni az utánajárást és kellő időt kell hagyni a kivitelezésre.
    • „A mi kollektívánk kis létszámú, lehetséges akár néhány darabot rendelni?”
      • Egyedi, kis szériás termékek esetén könnyen megoldható ez is.

    Képzelje el, hogy hamarosan véget ér az év. Ahogy az idő szűkülni fog, egyre nagyobb lesz a nyomás az Ön vállain is. Felmerülhet a kérdés Önben is: „Vajon mivel tudnám megjutalmazni a munkatársaim teljesítményét?” 

    Ebben az évben szinte minden volt. Home-office, kényszer szabadságok, elbocsátások, csökkentett munkaidő, szinte mindenki erőn felül teljesített. Gondoljon bele, ha olyan ajándékot tudna adni a munkatársainak a karácsonyi vacsorán, amit ajándékként és motivációs elemként is használhatnak, akkor az a benyomásuk lesz, hogy Ön figyel és gondol rájuk.

    Ezért összeállítottam Önnek egy ajánlatot, ami valóban segíthet megoldani az év végi ajándékozás nehézségeit!

    Figyelembe véve, hogy a közszférában általában nagy az adminisztrációs teher, így véleményünk szerint a legnagyobb segítséget a papíralapú, jegyzetelésre-, tervezésre alkalmas eszközök nyújthatják.

    Olyan csomagokat állítottam össze, amik:

    • könnyedén személyre szabhatók
    • kis darabszámban is rendelhetők
    • széles körben ajándékozhatók
    • kreatívak, hasznosak és kedvesek
    • kivitelezésükben közvetítik a település és az önkormányzat vagy az intézmény értékeit
    • érzelmi töltettel bírnak
    • bátran használhatnak a mindennapokban is.

    Az ajánlat korlátozott ideig lesz csak elérhető, hiszen kevés idő áll rendelkezésre karácsonyig. A következő hetekbe bele kell férnie a tervezésnek, a gyártásnak, és az időben történő kézbesítésnek.

    Épp ezért hoztam létre Önnek csomagajánlataimat, amelyekről a következő levelemben fogok részletesen beszámolni.